Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland

Birth Alarm

De geboorte van uw veulen

De periode waarin uw merrie kan gaan bevallen is een spannende maar tegelijkertijd ook een zorgelijke tijd. U wilt natuurlijk op tijd bij de bevalling aanwezig zijn om deze bijzondere gebeurtenis te kunnen aanschouwen, maar ook om te helpen wanneer dit nodig is of om een dierenarts in te kunnen schakelen. Omdat drachtige merries vaak wachten met bevallen totdat de complete rust is teruggekeerd in de stallen en ze zich helemaal op hun gemak voelen, komt het veelal voor dat merries ’s nachts bevallen als u ligt te slapen. Hierdoor moet u ’s nachts vaak uit bed om de merrie te controleren wat uw nachtrust niet ten goede komt. Met een Birth Alarm haalt u uw zorgen om op tijd bij de bevallig te zijn weg en kunt u ’s nachts gewoon doorslapen. De Birth Alarm zorgt ervoor dat u op tijd wordt gewaarschuwd!

Birth Alarm werking

In onze webshop bieden wij verschillende geboortemelder systemen aan van Birth Alarm. Al deze Birth Alarms hebben een verschillende werking en kunt u aanpassen op het slaap- en lig gedrag van uw merrie. Met een zender en een ontvanger is de Birth Alarm een zeer betrouwbaar systeem. Dit systeem heeft een bereik van maximaal een halve kilometer. Door de hoge betrouwbaarheid en uitstekende signaalsterkte biedt de Birth Alarm uw merrie de veiligheid die ze nodig heeft en de eigenaar/verzorger een goede nachtrust.

De zender instellen

De zender kan bij de verschillende types Birth Alarm op diverse manieren worden bevestigd en ingesteld. In de meeste gevallen kan de zender bevestigd worden aan een de anti-rolsingel rond de schoft van de merrie of onder het halster. Dankzij de onderstaande opties van de Birth Alarm kunt u het slaap- en lig gedrag van uw merrie instellen. Hierdoor meld en registreert de Birth Alarm in alle gevallen altijd het begin van de bevalling!

Birth Alarm werking bij merries die niet volledig vlak slapen

Het merendeel van de paarden slapen halfliggend, zittend of zelfs staand. Een drachtige merrie zal daarom tijdens de dracht ook niet volledig op haar zij gaan liggen als ze slaapt, want dit is de typische bevalhouding. Wanneer de bevalling begonnen is krijgt de merrie weeën en gaat ze volledig op haar zij liggen. De Birth Alarm zender registreert deze houding en belt na 7,6 seconden naar de nummers die geprogrammeerd zijn in het systeem. Uit onderzoek is gebleken dat een wee bij paarden in de beginfase van de bevalling namelijk minstens 7 seconden duurt.

Birth Alarm werking bij merries die volledig vlak slapen

Van de drachtige merries slaapt slechts 15% tijdens hun dracht wel volledig op hun zij. Speciaal voor deze merries heeft de Birth Alarm Classic een speciale functie die het begin van de bevalling in alle gevallen waarneemt. Veel voorkomend zijn de onderstaande situaties:

  1. De merrie ligt volledig op haar zij te slapen
    In dit geval zal de Birth Alarm niet afgaan omdat de instelling voor volledig vlak slapende merries is ingeschakeld. De zender registreert wel dat de merrie op haar zij ligt. Als de merrie na drie minuten nog steeds in dezelfde houding ligt, registreert de Birth Alarm dat de merrie slaapt en wordt het systeem op stand-by gezet. Wanneer de merrie gaat staan en daarna weer op haar zij gaat liggen, registreert de Birth Alarm die houding opnieuw gedurende drie minuten. Onderzoek heeft aangetoond dat een wee bij een merrie nooit langer dan 2,5 minuten duurt. Omdat de Birth Alarm drie minuten registreert biedt het systeem een veiligheidsmarge van 30 seconden.
  2. De merrie ligt volledig op haar zij te bevallen
    Wanneer de merrie volledig plat op haar zij ligt zal de Birth Alarm niet afgaan na de normale 7,6 seconden omdat het systeem is ingeschakeld voor volledige vlak slapende merries. De Birth Alarm registreert wel dat de merrie in deze vlak liggende houding ligt. Na de eerste wee zal de merrie zich gaan voorbereiden op de volgende week. Dit doet ze door uit de plat zijdelingse houding te komen en naar een half opwaartse houding te rollen. De Birth Alarm registreert deze beweging en als de merrie binnen een periode van drie minuten weer plat gaat liggen, wordt het alarm geactiveerd en belt de zender naar de voorgeprogrammeerde nummers.

Birth Alarm Koliekmelder

Naast bevallingen kan de Birth Alarm ook gebruikt worden om u te waarschuwen bij een koliekaanval van uw paard. Elke paardeneigenaar weet dat koliek een zeer gevaarlijke aandoening is waarbij het van belang is dat uw tijdig aanwezig bent om met het paard te gaan lopen of om een dierenarts in te schakelen. Op de Birth Alarm zit een speciale functie die kan worden ingesteld om u bij koliek te waarschuwen. De Birth Alarm signaleert dan als uw paard vanwege koliek gaat liggen. Om de koliekfunctie in te schakelen houdt u de schakelaar van de Birth Alarm ingedrukt tot dat het signaallampje gaat branden. De Birth Alarm waarschuwt u nu als uw paard of pony een hevige koliek aanval krijgt en tijdens deze aanval langer dan 2 seconden plat op de vloer ligt.

Birth Alarm ontvangen

U kunt in het systeem van de Birth Alarm verschillende nummers van te voren programmeren. Bij het signaleren van een bevalling of koliekaanval belt de Birth Alarm naar deze nummers. U ontvangt het alarm dan op uw GSM.

In onze webwinkel vindt u verschillende type geboortemelders van Birth Alarm terug. Om altijd bereikbaar te zijn voor de Birth Alarm, ook als u verder weg woont of onderweg bent, kunt u kiezen voor de Birth Alarm Mobile. Deze kan zowel dichtbij als op afstand waarschuwingssignalen van de Birth Alarm op uw mobiele telefoon ontvangen. Wanneer uw merrie het prettiger vindt om de zender van de Birth Alarm onder het halster te dragen in plaats van aan een rolsingel, maar u wel gewaarschuwd wilt worden op uw mobiele telefoon, kunt u kiezen voor de Birth Alarm Premium (Smart). Deze werkt hetzelfde als de Birth Alarm Mobile maar de zender kan op twee plaatsen bevestigd worden: op de schoft en aan het halster. Wanneer u meerdere merries tegelijk drachtig heeft en deze tegelijk moet bewaken kunt u met de Birth Alarm Mobile Multiple (Master/Slave) contact houden met al uw drachtige merries op één mobiele telefoon.

Birth Alarm nodig? Bestel online bij WitWay.nl!

Voor een Birth Alarm van hoogstaande kwaliteit met een lange levensduur bent u bij Witway aan het juiste adres! In onze webwinkel kunt u terecht voor een breed assortiment stal- en weidebenodigdheden tegen een scherpe prijs. Birth Alarm staat bekend om zijn degelijke en betrouwbare producten met een lange levensduur! Op al onze producten zit minimaal 2 jaar garantie en wij proberen uw producten zo snel mogelijk na het plaatsen van uw bestelling bij u thuis te bezorgen. U kunt uw bestelling daarom al binnen 2 dagen in huis verwachten.Voor vragen kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan u graag te woord met deskundig advies!

Koop voor de veiligheid van uw drachtige merrie uw Birth Alarm van hoge kwaliteit bij WitWay.nl!

Filters