Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Dakgoot

Op zoek naar hoogwaardige dakgoten voor uw project? Bij ons vindt u een ruim assortiment aan dakgoten, waaronder dakgoot PVC, dakgoot zink, bakgoten, mastgoten en mini dakgoten, maar natuurlijk ook een regenpijp. We begrijpen dat de juiste dakgoot essentieel is voor een goede afvoer van regenwater en het beschermen van uw gebouw tegen schade. Daarom bieden we een breed scala aan opties die voldoen aan uw specifieke behoeften.
U kunt bij ons terecht voor een traditionele bakgoot , een mastgoot of een design dakgoot met een voorzijde in de vorm van neuslijst van PVC. Ook leveren wij alle nodige hulpstukken die u goed kunt gebruiken bij het monteren van uw goot. Uiteraard levert WitWay ook een bijpassende regenpijp, zodat u voor de gehele hemelwaterafvoer bij ons terecht kunt.

Dakgoot PVC voor de afvoer van regenwater

Onze dakgoten zijn gemaakt van duurzaam PVC-materiaal, dat bekend staat om zijn weerbestendigheid en lange levensduur. Met de dakgoot PVC creëert u een efficiënte hemelwaterafvoer dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is de dakgoot pvc compleet geschikt voor elke soort woning. Dus voor een duurzaam en kwalitatieve werking, is de PVC dakgoot meer dan geschikt. Of het nu gaat om een dakgoot voor uw schuur, woning, garage of bedrijfspand , wij hebben de juiste oplossing voor u.
Onze dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen , zodat u de perfecte dakgoot kunt vinden die past bij uw specifieke situatie. Of u nu op zoek bent naar een traditionele bakgoot, een stijlvolle mastgoot of een compacte mini dakgoot , wij hebben de ideale keuze voor u.

De mastgoot, een dakgoot met een halfronde vorm

De mastgoot is een populaire dakgoot qua vorm. Vanaf de zijkant is duidelijk een halfronde vorm te zien. Deze goten geven uw huis of gebouw een traditionele uitstraling. De mastgoten zijn verkrijgbaar in PVC, een soort kunststof of in het traditionele zink.

De bakgoot, een dakgoot met een rechthoekige vorm

Naast de mastgoot is er de bakgoot. Deze bakgoot heeft de vorm van een rechthoek en heeft vanwege deze vorm een grotere capaciteit dan de mastgoot. Vooral bij grotere daken wordt vaak gekozen voor een bakgoot om de afwatering goed te laten verlopen. In ons assortiment hebben we diverse soorten bakgoten, de traditionele, maar ook design bakgoten met een gevormde neuslijst aan de voorzijde. Zo heeft u altijd een keuze.
Ook is de bakgoot verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals PVC, polyester, maar ook zink.

Dakgoten van zink in het assortiment van WitWay

WitWay heeft naast een ruime keuze aan dakgoten van PVC materiaal en polyester, ook zinken dakgoten in haar assortiment. Deze zinken dakgoten worden al eeuwenlang gebruikt in Nederland en geven uw huis een mooie uitstraling. Het is wel een grotere uitdaging om de zinken dakgoot zelf te plaatsen, aangezien de installatie vaak door de vakman gebeurt. Dit in tegenstelling tot een dakgoot van PVC materiaal die eenvoudig en snel door de Doe-Het-Zelf-er te plaatsen is.

Welke maat dakgoot heb ik nodig?

De dakgoot maten die u kiest, zijn belangrijk voor een goede afvoer van uw hemelwater. Welke maat dakgoot heeft u nodig? Dit wordt bepaald door de oppervlakte van uw dak en daarmee de hoeveelheid water door de dakgoot verwerkt moet worden. Hieronder vindt u de verhoudingen van welke maat u minimaal nodig heeft voor uw huis:

  • Kleiner dan 60m2 100mm mastgoot / 100mm bakgoot

  • Kleiner dan 100m2 125mm mastgoot / 125mm bakgoot

  • Kleiner dan 130m2 150mm mastgoot / 150mm bakgoot

  • Kleiner dan 150m2 180mm mastgoot / 180mm bakgoot

Dakgoot in verschillende kleuren verkrijgbaar

Uit dakgoot kleuren heeft u een erg grote keuze. Het voordeel van dakgoten die al een kleur hebben, is dat ze onderhoudsvrij zijn. U hoeft deze dakgoten niet te schilderen in de gewenste kleur. Ook blijven de dakgoten de kleur behouden, waardoor u ook op termijn niet de dakgoten hoeft te verven. Dat scheelt tijd en geld.
Wilt u gaan voor een standaard kleur grijs of misschien voor een moderne uitstraling met een zwarte dakgoot? Ook zijn er witte dakgoten en bruine dakgoten . Verder kunt u kiezen uit lichte frisse tinten zoals zandkleurig en klassieke kleuren zoals donkerblauw en groen. Ook hulpstukken voor de regenwaterafvoer zijn verkrijgbaar in deze verschillende kleuren, zodat u altijd bijpassende hulpstukken kunt aankopen. Met onze dakgoot kleuren bestelt u in één keer uw complete stijlvolle afvoersysteem!

Regenpijpen passend bij de dakgoot

Bij de gekleurde dakgoot verkopen wij ook een bijpassende regenpijp in dezelfde kleur. Hierdoor is geen overgang in kleur te zien van de dakgoot via de gootuitloop naar de regenpijp. De regenpijpen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, afhankelijk van de oppervlakte van uw dak. Voor kleine tot middelgrote daken voldoen regenpijpen met een diameter van 70 of 80 mm. Voor grote daken raden wij u aan om regenpijpen met een diameter van 100 mm te plaatsen. Anders kan het regenwater niet snel genoeg worden afgevoerd en loopt het water niet snel genoeg uit de dakgoot, waardoor de dakgoot kan overlopen.
U kunt ervoor kiezen om het onderste gedeelte van het gebouw een regenpijp van metaal te plaatsen. Dit wordt vooral gedaan in stedelijke gebieden waar bijvoorbeeld vaak fietsen tegen de regenpijpen worden geplaatst of wanneer de regenpijp om een andere reden het soms zwaar te verduren krijgt.
Van oudsher wordt de dakgoot met de regenpijp aangesloten op het riool. Maar steeds meer gemeenten schrijven voor dat het regenwater niet via het riool mag worden afgevoerd, maar door middel van infiltratie wordt vastgehouden in de tuin.

Dakgoot onderhouden

Uw dakgoot onderhouden is erg belangrijk voor de goede werking ervan, met name in de herfst wanneer er bladeren in vallen. Daarom kunt u het beste minimaal één keer per jaar uw dakgoot schoonmaken. Mocht er wel schade zijn, is het belangrijk uw dakgoot te repareren of uw dakgoot te vervangen. Dit kunt u zelf doen met de handige onderdelen van Witway. Wanneer u niet zeker weet hoe u dit moet doen, staan onze specialisten altijd voor u klaar met deskundig advies. Voorkom problemen en zorg ervoor op tijd uw dakgoot te onderhouden!

Dakgoot kopen bij WitWay

Bent u van plan om een dakgoot te kopen? Bij WitWay vindt u een breed aanbod met alle belangrijke onderdelen voor het monteren van een hoogwaardige hemelwaterafvoer. U kiest zelf de gewenste grootte, lengte en kleur. Wij leveren onze bestellingen uit eigen voorraad, waardoor u uw bestelling altijd snel in huis zult hebben. Natuurlijk kunt u bij ons ook afhalen. Bij ons bent u verzekerd van hoogwaardige producten, snelle levering en uitstekende service. Koop nu uw dakgoot en zorg voor een optimale bescherming van uw gebouw tegen wateroverlast.

Installatiemateriaal

Z