Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.
Uw winkelwagen is leeg.
Een druppelslang, ook wel irrigatieslang genoemd, is de ideale oplossing voor een efficiënte bewatering en irrigatie van heggen, struiken, planten in de border en de moestuin. Maar ook gazons en sportvelden kunnen met een ondergrondse druppelslang worden bewaterd.
Het druppelslang aanleggen is een eenvoudige klus. Deze slang heeft kleine gaatjes waar het water onder druk door naar buiten komt. Dit in tegenstelling tot een zweetslang, waarbij de slang zelf poreus is en het water er als het ware doorheen zweet. Net als druppelslangen kan deze zowel bovengronds als ondergronds worden toegepast.
Of je nu een ondergrondse druppelslang wilt aanleggen voor nauwkeurige beregening of bovengronds een druppelsysteem wilt creëren, deze flexibele irrigatieslangen zijn geschikt voor diverse toepassingen. Ontdek alle informatie hier over wat je moet weten over druppelslangen, van aanleggen, de werking tot waterafgifte en de prijs, en maak van jouw tuin een goed bewaterde oase. Heb je nog een vraag? Wij geven graag advies!
Zoek je druppelslangen voor de beplanting in de tuin ? Bij WitWay kun je dan terecht voor verschillende soorten in ons assortiment, waaronder het merk Rainbird. Het grote voordeel van dit bewateringssysteem is dat je niet meer zelf met een tuinslang de tuin of bloemenperk hoeft te bewateren, omdat dit automatisch gebeurt. Druppelslangen voor in de tuin zijn dan ook een handige oplossing voor de beregening van grotere oppervlaktes.
Een druppelslang is een flexibele slang die druk gereguleerd is, waardoor de waterdruk geen invloed heeft op de waterafgifte. Om ervoor te zorgen dat je druppelslang goed functioneert, heb je een minimale werkdruk van 0,6 bar nodig en een maximale werkdruk van 4,2 bar.
Elke druppelslang heeft om de 30 cm een klein gaatje, de druppelaar. Door de druppelaar komt het water druppelsgewijs naar buiten.
Doordat de druppelslang druk gereguleerd is, heeft de druppelslang van het begin tot het einde van de slang dezelfde waterafgifte, onafhankelijk het aantal meter druppelslang.
Elke druppelaar is voorzien van een schild. Dit schild voorkomt dat vuil in de druppelslang kan komen en dat wortels van planten in de druppelslang groeien.
Hoeveel water de druppelslang afgeeft, heeft te maken met de lengte van de slang. Op elke meter druppelslang zitten aan een kant 3 druppelaars die het water afgeven. Onze meest populaire druppelslangen geven per druppelaar 2,3 liter water af per uur. Dat betekent dat de druppelslang per meter per uur 3 x 2,3 = 6,9 liter water afgeeft. Bij een slang van 25 meter is dat dan een hoeveelheid water van 25 x 6,9 liter = 172,5 liter en bij een druppelslang van 50 meter 50 x 6,9 liter = 345 liter water.
Een druppelslang kan worden aangesloten op de buitenkraan of op de pomp. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij deze keuze. Voor een druppelslang heb je een minimale werkdruk nodig van 0,6 bar en een maximale werkdruk van 4,2 bar.
Wil je de druppelirrigatie aansluiten op de kraan, dan is de druppelslang met een waterafgifte van 2,3 liter per uur de goede keuze. Om voldoende water ook aan het einde van de druppelslang uit de druppelaars te laten komen, kun je op de kraan een druppelslang met een lengte van maximaal 100 meter aansluiten. Wil je meer dan 100 meter druppelslang aansluiten, dan kan dit alleen met een pomp.
Als je de druppelslang wilt aansluiten op een pomp, adviseren wij om een druppelslang te kiezen met een waterafgifte van meer dan 2,3 liter per uur.
Druppelslang koppelingen zijn klemkoppelingen waar de druppelslang in wordt gestoken en welke met een wartel worden vastgedraaid, zodat een lekvrije verbinding ontstaat.
Met de druppelslang koppelingen kunt u aftakkingen, verbindingen, overgangen en bochten maken. Met een druppelslang T-stuk maakt u eenvoudig een aftakking in de druppelslang. Ook kunt u op deze manier meerdere rijen druppelslang op een hoofdleiding aansluiten.
Het aanleggen van een druppelslang is de sleutel tot efficiënte bewatering in jouw tuin. Of je nu bloembedden, borders of planten in potten wilt voorzien van water, de druppelslang biedt een gelijkmatige waterafgifte direct bij de wortels. Hierdoor wordt water verspilling voorkomen en krijgen jouw planten de optimale hoeveelheid vocht. Volg onze handige adviezen voor het aanleggen van een druppelslang en geniet van een goed geïrrigeerde tuin.
Zelf druppelslangen aanleggen is een simpele klus, waar je voornamelijk tijd investeert in het neerleggen van de druppelslangen. Bij een ondergrondse druppelslang wordt met name tijd besteed aan het ingraven van de slangen. Die tijd verdien je natuurlijk royaal terug met de besparing die je doet op de tijd die je kwijt zou zijn aan het handmatig beregenen van je gazon, bloemen of planten! Met merken als Rainbird en Gardena hebben wij op het gebied van watertechniek topkwaliteit verkrijgbaar waarmee druppelslangen aanleggen garant staat voor een waterdicht systeem!
De druppelslang kan eenvoudig op maat worden geknipt met een druppelslang schaar. Knip de slang zo recht mogelijk af. Het is wel belangrijk om niet in een druppelaar te knippen. Deze druppelaar raakt dan beschadigd. Bovendien is de druppelslang dan moeilijk te bevestigen aan de koppeling.
De druppelslang is heel flexibel. Voorkom wel dat er knikken in de druppelslang komen, op de plaats van een knik kan de druppelslang gaan lekken. De buisradius van de slang is gelijk aan de vorm van de rol waarop de slang wordt geleverd. Wil je een scherpere bocht maken, dan kun je gebruik maken van druppelslang koppelingen. Met een filter op de druppelslang voorkomt je dat er vuil in de leiding komt.
Heb je een deel van het traject dat je niet van water wilt voorzien? Dan kun je dit traject eenvoudig overbruggen door een stuk tyleenslang van 16 mmofirrigatieslang pe blind aan te leggen. Deze slangen met een diameter 16 mm kunt u eenvoudig met druppelslang koppelingen bevestigen aan de druppelslang.
Als je meerdere rijen druppelslang wilt aanleggen, zoals bijvoorbeeld bij een moestuin of een border, adviseren wij om een afstand van 30 tot 50 cm aan te houden. Op deze manier wordt er geen deel van de grond overmatig bewatert.
Je kunt de druppelslang met grondpennen vastzetten in de grond, zodat de druppelslang goed op de plek blijft liggen.
Voor een strakke uitstraling en onzichtbare bewatering kies je voor een ondergrondse druppelslang. Deze innovatieve manier van irrigatie zorgt ervoor dat de slang net onder het oppervlak van de grond ligt, waardoor je tuin er altijd verzorgd uitziet.
Een ondergrondse druppelslang wordt op een diepte van ongeveer 30 cm, een spade, geplaatst. Hierdoor komt het water direct bij de wortels van de planten en struiken. Doordat het water onder de grond wordt afgegeven aan de plant, kan het niet verdampen en bespaar je tot wel 30% aan water. Hierdoor is het druppelbevloeiing met een druppelslang een duurzame manier van bewateren.
Ontdek de voordelen van ondergrondse druppelslangen en geniet van een efficiënte bewatering zonder dat de slang het zicht belemmert.
Voordelige druppelslangen kopen doe je natuurlijk bij WitWay ! Bij ons heb je namelijk de keuze uit hoogwaardige druppelslangen die je bovendien altijd voor een scherpe prijs online kunt aanschaffen. Ze zijn vanuit voorraad verkrijgbaar op rollen variërend van een lengte van 25 tot maar liefst 100 meter lang. Maar we hebben ook een 25, of 50 meter actiepakket met alle benodigdheden in een handige set. Zo kun je ook voor de grootste percelen voordelig druppelslangen kopen. Bovendien zorgen wij ervoor dat de de bestelling ook nog eens snel in huis hebt!
WitWay: Voor degenen die het gaan maken!