Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Druppelbevloeiing

Wilt u uw tuin op een eenvoudige manier extra water geven? Dan is een druppelslang of zweetslang wellicht geschikt voor u. Met deze systemen worden uw planten langzaam bewaterd. Bij WitWay heeft u een ruime keuze slangen en accessoires. Wij hebben daarnaast ook blinde slangen, startkoppelingen, ontluchters en eindafsluiters op voorraad. Met behulp van deze hoogwaardige onderdelen kunt u zelf uw druppelslang aanleggen en uw tuin van voldoende water voorzien. Bekijk direct ons complete assortiment beregeningsmateriaal en bestel snel de gewenste producten!

Hoe werkt een druppelslang

Wij begrijpen dat u, voordat u tot aanschaf overgaat, graag een antwoord wilt op de vraag: Hoe werkt een druppelslang? Dit systeem van druppelbuizen is eigenlijk bijzonder eenvoudig. De slang is voorzien van kleine gaatjes met steeds dezelfde tussenruimte. Het water dat door de slang stroomt, druppelt zachtjes via de gaatjes naar buiten. Op deze manier worden uw planten op de juiste plek van water voorzien. Doordat het water langzaam druppelt, krijgt het voldoende tijd om goed in de grond te zakken. Uw planten kunnen het water op deze manier eenvoudig opnemen en vervolgens groeien, zodat u ook in drogere periodes van een prachtige tuin kunt genieten!

Druppelslang aanleggen

U kunt eenvoudig zelf uw druppelslang aanleggen. De bovengrondse variant legt u langs een haag of om de te bewateren planten heen. Wilt u een groot stuk overbruggen dat geen water nodig heeft? Dan raden wij u aan om hier een blinde slang voor te gebruiken. Deze kunt u met behulp van oversteekfittingen aan de druppelslang bevestigen, zodat het water doorstroomt naar gebieden die u wel wilt bewateren. De fittingen zijn ook te gebruiken om aftakkingen te maken. U kunt niet alleen bovengronds uw druppelslang aanleggen, maar ook ondergronds. Dit kan op dezelfde manier, met uiteraard het verschil dat u hier eerst een geul voor moet graven. Daarom adviseren wij u deze ondergrondse druppelslang meteen bij het aanplanten van een haag direct in de geul bij de te planten haag neer te leggen, wel zo gemakkelijk. Zowel de boven- als ondergrondse slang is aan te sluiten op uw kraan om zo uw planten van water te voorzien.

Druppelslang ondergronds

Om te voorkomen dat het water te snel verdampt, kunt u uw druppelslang ondergronds aanleggen. Het is belangrijk dat u hiervoor de juiste slang aanschaft. De specificaties van elke druppelbuis staan duidelijk aangegeven bij onze producten. Een druppelslang ondergronds aanleggen kan u een waterbesparing tot wel 50% opleveren. Het water wordt daarnaast dichter bij de wortels afgegeven. Een ondergronds systeem is ook ideaal voor het bewateren van gazons. Het scheelt u bovendien een hoop werk, omdat u de slang altijd kunt laten liggen.

Druppelslang of zweetslang

Voor een doelgerichte beregening van uw planten kunt u een druppelslang of zweetslang gebruiken. Beide methodes werken uitstekend en zorgen voor een goede bewatering van uw borders, heggen en andere planten. De druppelslang heeft een gelijke verdeling van gaatjes, ook wel druppelaars genoemd. Bij de zweetslang komt het water op iedere plek door de poreuze buitenwand en bewatert zo uw planten. Dit systeem is erg populair voor gebruik in moestuinen. Dankzij de ‘gardena’ koppeling sluit u de slang eenvoudig aan op de kraan. Het is belangrijk dat u de zweetslang in de winter weghaalt om beschadigingen te voorkomen. Weet u nog niet zeker of u een druppelslang of zweetslang wilt aanschaffen? Lees dan meer informatie over de verschillende varianten van het druppelsysteem of neem contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

Rain Bird druppelslang

Als u op zoek bent naar een bewateringssysteem van de hoogste kwaliteit, is een Rain Bird druppelslang perfect voor u. Het Amerikaanse bedrijf Rain Bird brengt al sinds 1933 artikelen voor de landbouw op de markt. Daar zijn in de afgelopen decennia ook diverse producten voor het onderhoud van gazons en borders bij gekomen. Naast de Rain Bird druppelslang vindt u bij WitWay onder andere diverse sproeiers, sproeikopjes en andere toebehoren voor zowel kleine als grote oppervlakken van dit topmerk.

Druppelslang kopen

Staat u op het punt om een druppelslang te kopen? Dan bent u bij WitWay aan het juiste adres! Wij zijn expert op het gebied van beregening en hebben een groot assortiment materialen hiervoor. Zo vindt u bij ons onder andere diverse onderdelen voor een micro-irrigatie systeem. Ons complete aanbod bekijkt u eenvoudig online. Zo kunt u thuis op uw gemak alle slangen en andere producten vergelijken en de meest geschikte uitkiezen. Wij vinden het belangrijk dat iedere tuin de juiste verzorging krijgt. Daarom houden wij de prijzen van onze beregeningsproducten zo laag mogelijk. Wij hebben daarnaast een grote eigen voorraad en zorgen voor een snelle levering van uw bestelling. Dat maakt een druppelslang kopen bij WitWay wel érg aantrekkelijk!

Druppelslang