Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Manometers

Water- en vloeistofpompen kunnen worden voorzien van verschillende accessoires, waarvan sommige onmisbaar zijn, terwijl andere optioneel zijn. Als het cruciaal is om de waterdruk nauwlettend te volgen, dan is een manometer eigenlijk onmisbaar. De manometer wordt verbonden met de pomp, waardoor je direct de actuele druk kunt aflezen. Is de druk te hoog of te laag? Dan kun je snel de nodige maatregelen nemen. De manometer zelf is een eenvoudig apparaat, bestaande uit een wijzerplaat waarop de druk in bar wordt weergegeven via een wijzer. Hiermee heb je in één oogopslag inzicht in de drukstatus.

Wat is een manometer?

Een manometer is een meetinstrument dat wordt gebruikt om de druk van een gas of vloeistof in een afgesloten systeem te meten. Het belangrijkste doel van een manometer is om de drukwaarden in het systeem in een visueel leesbare vorm weer te geven, meestal in de vorm van een numerieke waarde in eenheden zoals psi (pounds per square inch), bar, pascal (Pa), of kilopascal (kPa).

Manometers worden veel gebruikt in verschillende toepassingen, zoals in de industrie en landbouw. Ze zijn essentieel voor het bewaken en regelen van druk in diverse systemen en processen.

Welke soorten manometers zijn er?

Er zijn verschillende soorten manometers, maar over het algemeen bestaan ze uit de volgende belangrijke componenten:

  1. Meetbuis of sensor: Dit is het deel van de manometer dat in contact staat met de druk van het medium dat wordt gemeten. Afhankelijk van het type manometer kan dit een buis, membraan, of een andere sensor zijn.

  2. Schaal: Dit is een visuele weergave van de drukwaarden. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om de druk af te lezen.

  3. Wijzer: De wijzer is meestal verbonden met de meetbuis of sensor en beweegt over de schaal om de huidige drukwaarde aan te geven.

  4. Behuizing: Dit is het omhulsel dat de componenten van de manometer beschermt en ervoor zorgt dat het medium dat wordt gemeten niet kan ontsnappen.

Hoewel alle manometers dezelfde basisfunctie hebben, namelijk het weergeven van de waterdruk, kunnen er toch enkele verschillen zijn tussen de verschillende soorten manometers. Neem eens een kijkje in het assortiment van WitWay om de verscheidenheid aan opties te ontdekken.

Zo zijn er manometers die drukwaarden weergeven van 0 tot 6 bar, maar er zijn ook varianten die tot 10 bar meten. De manier waarop en waar je de manometers installeert, is ook van belang bij het kiezen van de juiste manometer. Sommige manometers worden van onderen aangesloten, wat te herkennen is aan de koppeling onder de wijzerplaat. Anderen worden van achteren aangesloten. Verder kun je kiezen tussen een natte of een droge manometer. Een natte manometer is gevuld met vloeistof, glycerine, om drukstoten in de manometer te absorberen en condensvorming achter het glas te voorkomen, terwijl dit bij een droge manometer wel kan voorkomen.

Manometer bij WitWay

Om ervoor te zorgen dat je de druk van je pomp regelmatig kunt controleren, is het raadzaam om een manometer aan te sluiten. Je kunt een manometer en andere pompaccessoires kopen in de webshop van WitWay, dus je hoeft hiervoor niet eens de deur uit. In onze online winkel kun je eenvoudig het type manometer selecteren dat het beste past bij jouw pomp. Natuurlijk staan we altijd voor je klaar als je advies nodig hebt. We zijn immers de experts en we helpen onze klanten graag!


Filters