Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Tyleenslang

Tyleenslang

Bent u op zoek naar de juiste tyleenslang voor uw project? Bij ons vindt u een breed assortiment tyleenslangen, waaronder tyleenslangen voor water, HDPE en ZPE en tyleenslangen voor gas. Tyleen is een product van kunststof. Dit materiaal is flexibel en daardoor makkelijk te buigen. Met onze hoogwaardige tyleenslangen bent u verzekerd van betrouwbare en veilige oplossingen voor uw water- en gasleidingen.

Wat is een tyleenslang?

Een tyleenslang, ook wel bekend als PE buis, is een flexibele slang gemaakt van polythyleen (HPDE of ZPE) en wordt gebruikt voor diverse toepassingen, waaronder de gas- en waterleiding. Tyleen staat bekend om zijn flexibiliteit en buigzaamheid, waardoor het geschikt is voor zowel bovengrondse als ondergrondse installaties. Een gekleurde streep op de slang kunt u herkennen of het geschikt is voor gas of water. De tyleenslang voor water is voorzien van een blauwe streep en de tyleenslang voor gas heeft gele strepen over de gehele lengte van de buis.

Tyleenslang voor water met het KIWA-Keurmerk

Wilt u een tyleen waterleiding aanleggen voor bijvoorbeeld een watervoorziening in de schuur of in de stal? Dan is onze tyleenslang speciaal geschikt voor water zeer geschikt. Voor een drinkwatervoorziening is het belangrijk dat de tyleenbuis over het KIWA-keurmerk beschikt. Uiteraard kunt u in ons assortiment tyleenslangen vinden die voorzien zijn van het KIWA-keurmerk. Deze slang is getest op duurzaamheid, hygiëne en chemische bestendigheid, zodat u kunt genieten van schoon en veilig drinkwater in uw woning, bedrijfspand of tuin.

Voor de aanleg van beregening in de tuin kunt u ook kiezen voor een ongekeurde tyleenslang. Deze tyleenslang is goedkoper dan een tyleenslang met het KIWA keurmerk. Voor beregening is het niet essentieel dat de tyleenslang voldoet aan de eisen die aan een drinkwaterleiding worden gesteld en daarom kan ook prima de ongekeurde tyleenslang worden gebruikt.

Is een tyleenslang vorstbestendig?

Ja, tyleenslangen zelf zijn niet heel gevoelig voor vorstschade, maar het water in een tyleenslang kan wel bevriezen en uitzetten. Zodra het water ontdooit blijft de slang bruikbaar. Toch raden we u wel aan om te voorkomen dat de slang te vaak en lang wordt blootgesteld aan bevriezing, dit kunt u doen door de slangen bijvoorbeeld diep genoeg in de grond te bevestigen en de tyleenslang indien mogelijk in de winter leeg te laten lopen als u deze niet gebruikt (zoals bij een beregeningsinstallatie).

Welke diameter tyleenslang heb ik nodig?

Welke diameter tyleenslang u nodig heeft, is afhankelijk van de toepassing, de waterdruk en de lengte van de leiding. Voor beregening in de tuin wordt vaak voor de hoofdleiding een diameter van 25 mm of het liefst 32 mm gebruikt. Bij de aftakking naar de sproeier toe wordt een overgang gemaakt naar een tyleenslang 25 mm.

Bij het aanleggen van een waterleiding in de schuur of garage wordt meestal gebruik gemaakt van tyleenslang diameter 25 mm. Om de tyleenslang te verlengen of om een aftakking te maken gebruik je een tyleen koppeling met dezelfde diameter als de diameter van de tyleenslang.

De tyleenslang van 16 mm isde kleinste diameter tyleenslang die er is, maar ook de meest gebruikte. Een tyleenslang met een diameter van 16 mm is flexibel in tegenstelling tot een koperen buis. Het is te gebruiken voor water, maar er is ook een variant voor gas. Deze tyleenslang is minder geschikt om water of gas over een langere afstand te transporteren, vanwege het drukverlies wat dan kan optreden.

Tyleenslang onder de grond leggen

Tyleenslang is veelzijdig in gebruik, zowel boven als onder de grond. Voor een ondergrondse installatie raden we aan de tyleenslang op een minimale diepte van 60 cm te begraven. Deze diepte plaatst de tyleenslang veilig onder de vorstgrens, waardoor bevriezing wordt voorkomen. Door de zorgvuldige plaatsing bent u verzekerd van een betrouwbare werking, zelfs tijdens de koude periodes.

Tyleen gasleiding installeren

Voor gasleidingen bieden wij ook tyleenslangen van hoge kwaliteit. Onze tyleenslangen voor gas voldoen aan de strenge veiligheidsnormen en zorgen voor een betrouwbare gasdoorvoer. Ze zijn ook uitgevoerd met het in Nederland geldende kwaliteitskenmerk voor gasleidingen , het GASTEC keurmerk. Met hun uitstekende weerstand tegen corrosie en hoge drukbelasting zijn ze ideaal voor het transporteren van gas in diverse toepassingen.

Bij het kiezen van de juiste slang van tyleen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen en richtlijnen voor uw project. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Speciale tyleen koppelingen voor tyleenslangen

Bij WitWay hebben we diverse soorten tyleen koppelingen in het assortiment. Het is hierbij belangrijk om te letten op de toepassing van de tyleenslang. Voor de tyleenslang voor water zijn andere koppelingen nodig dan voor de tyleenslang voor gas. Zo zijn de tyleenslang koppelingen voor water voorzien van het KIWA keurmerk en de tyleenkoppelingen voor gas beschikken over het GASTEC keurmkerk. Zo weet u dat het kwalitatief goede en veilige koppelingen zijn voor uw leiding van tyleen.

Tyleenslang en koppeling kopen

Bestel vandaag nog uw tyleenslang voor drinkwater met het KIWA keurmerk of uw tyleenslang voor gas met het GASTEC keurmerk met bijbehorende koppelingen bij ons en profiteer van een veilige en betrouwbare oplossing voor uw drinkwatervoorziening of gasleiding. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Filters