Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Knelkoppeling

Wanneer u koperen buizen of leidingen met elkaar wilt verbinden, biedt een knelkoppeling een echte uitkomst! Met knelkoppelingen kunt u buizen op een nette, veilige en vooral eenvoudige manier met elkaar verbinden. En ook het demonteren van de leidingen wordt met een knelkoppeling een eitje, omdat deze niet eerst helemaal leeg hoeft te zijn. Bekijk snel welk type knelkoppeling u nodig heeft en bestel deze voordelig online in onze webshop!

Wat is een knelkoppeling?

Het is een fitting die in de loodgieterij en elektrische buissystemen wordt ingezet om twee buizen of dunwandige leidingen aan elkaar te koppelen. Een knelkoppeling bestaat uit doorgaans drie onderdelen: een wortelmoer, de knelring en het huis van de koppeling. De werking van een knelkoppeling berust op het principe van compressie, waarbij de buis wordt afgedicht door het samendrukken van een ring tegen de buis. Dit zorgt voor een stevig en lekdichte verbinding zonder het gebruik van soldeer of gespecialiseerd gereedschap.

De veelzijdigheid van onze knelkoppelingen: geschikt voor gas en water

Onze knelkoppelingen zijn extreem flexibel, omdat ze zowel geschikt zijn voor het aansluiten van gas- als waterleidingen. Deze veelzijdigheid onderscheidt ze van andere fittingen, waarbij het essentieel is om de juiste variant te kiezen voor gas of water. Daarnaast dragen onze knelkoppelingen zowel het KIWA-keurmerk las het Gastec-keurmerk. Het KIWA-keurmerk bevestigt de geschiktheid voor (drink)water, terwijl het Gastec-keurmerk aangeeft dat ze veilig zijn voor het gebruik met gas. Hierdoor kunt u vol vertrouwen gebruik maken van onze knelkoppelingen bij diverse toepassingen.

De werking van een knelkoppeling

Het proces van de knelkoppeling zorgt voor een solide en lekvrije verbinding tussen buizen, waardoor leidingen op een betrouwbare manier op elkaar aangesloten kunnen worden. De werking van een knelkoppeling kan worden samengevat in drie stappen:

  • Plaatsing van de knelring: de knelring, net een conische vorm, wordt tussen de uiteinden van de te verbinden buizen geplaatst.

  • Toevoegen van de knelmoer: de knelmoer, het schroefdraadgedeelte van de koppeling, wordt over de buizen geschoven. Het heeft als functie om de knelring op zijn plaats te houden.

  • Bevestiging aan het huis: het huis, het centrale deel van de knelfitting, wordt op de buizen geplaatst. De knelmoer wordt vervolgens aangedraaid op het huis. Tijdens het aandraaien vervormt de knelring door het verschil tussen het huis en de moer.

Messing knelkoppeling

Binnen ons assortiment vindt u hoogwaardige knelkoppelingen van messing die voorzien zijn van het KIWA-keurmerk. Deze messing knelkoppelingen zijn uiterst geschikt voor diverse toepassingen, waaronder gas- en waterleidinginstallaties, evenals ondergrondse situaties. Met het KIWA-keurmerk garanderen wij niet alleen duurzaamheid en kwaliteit, maar ook veiligheid in al uw toepassingen. Kortom, een betrouwbare keuze voor een breed scala aan installaties.

Bonfix knelkoppeling

In ons assortiment vindt u knelkoppeling van messing van Bonfix, met fittingen als kogelafsluiters, puntstukken, t-stukken en verloopkoppelingen. De collectie beperkt zich niet alleen tot knelkoppelingen van messing; we hebben ook diverse vernikkelde knelkoppelingen van Bonfix in ons assortiment. Met de hoogwaardige producten van dit bekende merk kunt u vertrouwen op duurzaamheid en functionaliteit voor diverse toepassingen.

Knelfitting voor het verbinden van de waterleiding

Een handige oplossing bij het installeren van een watertoevoersysteem is het gebruik van een knelkoppeling voor water. Voorheen konden waterleidingen enkel met elkaar verbonden worden door middel van las- en soldeerwerk. Tegenwoordig kan dit een stuk eenvoudiger met de knelkoppeling voor water. Hiermee heeft u op een snelle en veilige manier binnen de kortste keren verschillende componenten van uw watertoevoersysteem met elkaar verbonden.

Knelkoppeling voor gas: veilig en betrouwbaar

Een praktische manier om gasleidingen met elkaar te verbinden, is door gebruik te maken van een knelkoppeling voor gas. Zo'n knelfitting kan eenvoudig verschillende gasleidingen met elkaar verbinden zonder te hoeven lassen en solderen. Dit maakt het een betrouwbare en veilige optie, vooral vanwege de cruciale veiligheidsaspecten bij gasleidingen. Het installeren van een knelkoppeling is bovendien ontzettend eenvoudig en tijdbesparend. Het bestellen van de juiste maat knelkoppeling voor de gasleiding is het enige dat u hoeft te doen, en dat doet u eenvoudig online bij Witway.

Knelkoppeling online kopen?

Bij Witway kunt u voordelig knelfittingen kopen en direct profiteren van onze voordelige prijzen. Bestel tevens voordelig het benodigde geleidinggereedschap, zodat u na ontvangst van uw bestelling direct aan de slag kunt met het monteren van de knelkoppelingen. U heeft bij ons keuze uit knelkoppelingen met een diameter van verschillende formaten. Hierdoor zit de juiste fitting er altijd tussen voor uw project!

Installatiemateriaal

Z