Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Vijverbeluchting

Lucht is één van de belangrijkste onderdelen in de vijver. Niet alleen de filters moeten belucht worden maar ook de vijver. In een vijver zitten vaak vissen en vissen gebruiken zuurstof. Daarom is het belangrijk dat het zuurstofpercentage in uw vijver hoog genoeg blijft. Dit kunt u bereiken met behulp van een luchtpomp en diverse beluchtingsaccessoires zoals luchtverdelers en luchtstenen. Een goede beluchting is niet alleen in de zomer nodig, maar zeker ook in de winter om bijv. bevriezing te voorkomen. Een luchtpomp brengt het heel jaar door voldoende zuurstof in uw vijver. Mede hierdoor bereikt u een goed leefklimaat voor de flora en fauna in uw vijver!

Vijver luchtpompen zorgen er voor dat:

  • De bacteriën in uw filter en vijver blijven leven en kunnen vermenigvuldigen. Dit bevordert een betere werking van het filter
  • De vijvervissen zullen veel actiever zijn, met name in de zomerperiode
  • Zuurstof in de vijver zorgt voor extra stroming. Dit voorkomt stilstaand water in de hoeken wat de zuiverheid van het water bevorderd.
  • Enkele luchtbollen net onder het wateroppervlak zal in de winter een gedeelte ijsvrij houden. Zo kunnen er geen schadelijke gassen zich ophopen onder het ijs.

Vaak wordt er in grotere vijvers een beluchte bodemdrain geïnstalleerd zodat er geen lelijke luchtslangen in de vijver lopen. U zult merken dat wanneer de vijver wordt belucht , de vissen in de zomer vele malen actiever zullen zijn dan wanneer er geen beluchting is.

Als u een beluchte bodemdrain heeft zal het vuil ook sneller naar de bodemdrain worden getransporteerd door de werveling van het water die ontstaat door de opwaartse druk.