Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Moniertangen

Wat is een moniertang

Een moniertang is een tang die gebruikt wordt door betonvlechters voor het aandraaien en knippen van binddraad bij het betonvlechten. Een moniertang wordt dan ook wel een draadvlechttang of beton vlechttang genoemd. De tang heeft lange handgrepen waarmee betonvlechters stalen staven met binddraden aan elkaar of aan ijzeren betonmatten vlechten. Een moniertang is speciaal ontworpen voor het vlechten en knippen van ijzerdraad bij het maken van betonstaal / wapeningsstaal in bekistingen van betonnen funderingen, vloerconstructies, wanden, steunpilaren, brugdelen etc.

Verschil moniertang en nijptang

Nijptangen en moniertangen lijken erg veel op elkaar. Het verschil tussen een nijptang en een moniertang is dat een moniertang het draaipunt kort achter het snijvlak ligt (het scharnierpunt van de tang, zie afbeelding onderaan deze pagina). Hierdoor ontstaat een optimale overbrenging op de snijvlakken met een minimale krachtinspanning om de draden te vlechten. Met ijzerdraad bind je wapeningsstaven of betonmatten aan elkaar en draai je daarbij het ijzerdraad strak aan om het vervolgens met de vlechttang af te knippen. Een moniertang is tevens geschikt voor het bevestigen van gaas aan een afrastering.

Een nijptang heeft een grotere kop dan die van een moniertang die ook iets verder van het draaipunt ligt. Nijptangen worden gebruikt om voorwerpen uit materialen te trekken zoals bijvoorbeeld spijkers uit houten balken. Een nijptang is niet geschikt voor betonvlechtwerk.

Een moniertang is een veelzijdige nijptang die is voorzien van een scherp geslepen kop en lange benen, waardoor u van een optimale hefboomwerking profiteert. Die hefboomwerking komt van pas om dikker betonijzer te vlechten en te knippen. Lange handgrepen van een moniertang komen van pas om diepliggende ijzers door te knippen.

Wist u dat u met een moniertang ook prima kleine spijkers eruit kunt trekken?

Bent u nog op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige moniertang tegen een scherpe prijs? Neem dan een kijkje in ons actuele aanbod!

Kenmerken moniertang / vlechttang

  • Krachtbesparing en tijdsbesparing in vergelijking met andere tangen
  • Slanke vorm met lange handgrepen voor het vlechten van diepliggende ijzerdraden
  • Voor het bevestigen van monierijzers met binddraad vanaf de rol
  • Vlechten en doorknippen van de staaldraad in één bewerking
  • Hooggeplaatst scharnier, dus lage belasting, ook bij gebruik van dikkere binddraden

Betonvlechttang kopen? Waar moet je op letten?

Gaat u wapeningen maken en zoekt u een goede betonvlechttang? Dan bent u bij WitWay aan het juiste adres. In deze categorie staan diverse betonvlechttangen en moniertangen van bekende merken zoals Knipex, Gedore en Stanley. Let bij het zoeken naar de juiste moniertang op de volgende aandachtspunten:

Toepassing: Voor welke klus wilt u de tang gebruiken? En is het voor veelvuldig draadvlechtwerk of heeft u zo nu en dan een betonvlechttang nodig bij een betonmat klus? Bepaal wat u moet vlechten en hoe vaak u de tang nodig heeft om de juiste keuze te maken. Zo zijn de betere Knipex tangen voorzien van een sterke demping om de pezen en spieren te ontlasten bij de terugslag na het doorknippen van de draad.

Snijcapaciteit: Deze waarde geeft de maximale diameter van het te knippen materiaal aan. De meeste moniertangen in ons assortiment zijn geschikt voor materialen met een diameter van 1,6 tot 4,5 millimeter.

Knipkracht: Voor elk materiaal is een minimale knipkracht vereist om zeker te weten dat u erdoor heen komt zonder het materiaal of de nijptang zelf te beschadigen. De nijptangen in ons assortiment hebben een gemiddelde knipkracht tussen de 12 en 19 kN, welke vooral wordt bepaald door de vormgeving van het gereedschap.

Afmetingen: Moniertangen zijn leverbaar in diverse maten en kwaliteiten. De milimeters die bij deze betonvlechttangen staan geven de ruimte aan tussen de snijvlakken, waar je iets tussen kunt klemmen. Bij de verschillende moniertangen is deze ruimte tussen de 220 en 300mm.

Vergelijken: We raden aan om een vergelijking te maken op basis van de afmetingen, toepassing, gebruik, merk en prijs. Let ook op de gebruiksvriendelijkheid van de tang. Past de greep bij je hand? Controleer de grip, de uitvoering zodat je zeker bent van de juiste keuze.

Gaat u voor hét topmerk voor de bouwvakker en betonvlechter die vaak wapeningen maakt: bekijk dan het uitgebreide assortiment aan Knipex moniertangen.

Moniertangen voor professioneel gebruik koopt u bij WitWay!

Moniertang betonvlechttang Knipex

Filters