Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Mantelbuis

Voor het beschermen van (data)kabels en waterleidingen, met trekkoord, dubbelwandig

● Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

Productomschrijving Kenmerken Beoordelingen Handleiding Downloads Brochure

0

● Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

Omschrijving Mantelbuis

Met deze dubbelwandige, geribbelde en flexibele mantelbuis beschermt u (data) kabels en waterleidingen tegen schade door graafwerkzaamheden. Ook kunt u de leidingen na het plaatsen van de mantelbuis op een later tijdstip door de mantelbuis heen trekken. Bij WitWay hebben we verschillende soorten flexibele mantelbuizen in ons assortiment, voor diverse soorten leidingen en kabels. 

Mantelbuis elektra

De mantelbuis wordt gebruikt voor het beschermen van elektra en data kabels. Maar ook waterleidingen en gasbuizen worden door een mantelbuis beschermd. Voor een gasleiding hebben we ook gele mantelbuis.

Deze rode mantelbuis is geschikt om te verwerken onder de grond en in beton. In een later stadium van de bouw kunt u de kabels en slangen heel eenvoudig door de mantelbuis heen trekken met behulp van de meegeleverde trekdraad. Hiervoor bevat de mantelbuis een gladde binnenwand, wat het doorhalen van de kabels vergemakkelijkt.

Een andere naam voor mantelbuis is kabelschermingsbuis. Ook wordt een mantelbuis wel een wachtbuis met trekdraad genoemd. Een mantelbuis is een flexibele buis gemaakt van PE materiaal wat oneindig gerecycled kan worden. Aan de buitenzijde is de mantelbuis geribbeld en aan de binnenzijde is de PE buis glad afgewerkt.

De mantelbuis wordt geleverd inclusief trekkoord. Het trekkoord bevindt zich al aan de binnenzijde van de mantelbuis. De mantelbuis is verkrijgbaar op een rol van 25 of 50 meter, maar u kunt de mantelbuis ook per meter bestellen (met een maximaal aantal meters van 50 meter aan 1 stuk). Zo heeft u altijd een passende oplossing voor uw persoonlijke situatie. 

U kunt de mantelbuis op de juiste maat afzagen met een PVC zaag. De mantelbuis op een rol wordt geleverd inclusief een klikmof. Zo kunt u bij een lengte langer dan 50 meter eenvoudig twee delen mantelbuis aan elkaar bevestigen. U klikt de mantelbuis dan in de klikmof aan de volgende rol. 
Wilt u de verbinding tussen twee mantelbuizen waterdicht maken, dan kunt u een rubberen ring plaatsen tussen de klikmof en de mantelbuis. Hierdoor sluit u de tussenliggende ruimte waterdicht af. Met Griffon Blue glue gel kunt u de rubberen ring gemakkelijk over de mantelbuis schuiven. 

Let op! De diameter van de binnenzijde van de mantelbuis staat tussen ( … ). 

Tips bij het aanleggen van een mantelbuis

Een mantelbuis met kabels installeren doe het liefst één keer, en direct goed, zodat je later niet weer de boel hoeft open te graven. Om u hierbij te helpen hebben we een aantal praktische tips:

Hoe trek je kabels door een mantelbuis

Bij het doorhalen van data snoeren en elaktrakabels door de mantelbuis is het handig om de gehele rol af te rollen en op z'n plaats te leggen. U kunt kabels tot 30 kg eenvoudig door de flexibele kabelbuis trekken. Wacht indien mogelijk met het verbinden van meerdere mantelbuizen aan elkaar en trek eerst de datakabels en elektrakabels erdoor.

Soms wordt het bij langere afstanden erg zwaar bijvoorbeeld bij een dikke grondkabel. Dan kunt u tussen de 2 mantelbuizen door nog even goed aan de dikke kabel mee trekken. Zo voorkom je dat het trekkoord breekt. Bij dit soort dikke, en daarmee zware kabels is het raadzaam om eerst een dikkere nylon cord door te halen en met deze dikke nylon koord de (elektra)kabel door de mantelbuis te trekken.

Mantelbuis waterdicht aanleggen

Elke rol wordt standaard geleverd met een zwarte klikmof zodat u meerdere rollen aan elkaar kunt bevestigen. Op deze plek kan er eventueel water in de mantelbuis trekken. Om dit te voorkomen zijn er rubber ringen. Hiermee is het buizensysteem volledig waterdicht. 

Voorkom toekomstige beschadiging mantelbuis

Gaat u de mantelbuis ondergronds verwerken? Wij adviseren u om, als u de mantelbuis in de grond verwerkt, op ongeveer 25 cm diepte boven de mantelbuis een waarschuwingslint te plaatsen. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd bij graafwerkzaamheden. 

Mantelbuis online kopen

WitWay heeft een ruim aanbod aan producten voor mantelbuis. Data kabels, elektrakabels en stuurstroomkabels liggen veilig onder de grond in een mantelbuis. Na afronding van uw bestelling kunt u uw mantelbuis snel in huis verwachten! Wij werken vanuit een grote eigen voorraad.

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!
 

Productkenmerken Mantelbuis

Toepassing Beschermen van kabels en leidingen
Weerbestendig Ja
Geschikt voor Verwerking in de grond en beton
Verkrijgbaar per meter Ja (u ontvangt het aantal meters uit 1 stuk)
Dubbelwandig Ja
Binnenwand Glad
Buitenwand Geribbeld
Trekkracht polyester trekkoord Maximaal 30 kg
Geleverd incl. klikmof Ja (alleen bij volle rollen)
Verkrijgbare lengtes Per meter, per 25 meter & per 50 meter
Voorzien van isolatie Nee
Waterdicht Ja
Materiaal buitenwand HDPE (stugger, stijver en daarmee de sterkte)
Materiaal binnenwand LDPE (soepeler, voor de gladde binnenzijde)
Kleur buitenwand Rood
Kleur binnenwand Zwart
Artikelnummer 530
Geleverd incl. Trekkoord en klikmof
Diameter 40 mm t/m 200 mm
Materiaal PE

Vraag en antwoord

Stel als eerste een vraag over dit product.

We hebben uw vraag ontvangen en zullen deze spoedig verwerken.
Het is niet gelukt om de vraag te versturen.
* verplicht

Beoordelingen

Dit product is nog niet beoordeeld.

Schrijf als eerste een beoordeling

Direct hulp of advies

Wanneer u vragen heeft over dit product en de toepassing ervan of als u problemen heeft met bestellen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

0850 020 030

klantenservice@witway.nl

Vandaag 9.00 t/m 17.00 uur

Bekijk ook