Nederland

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Nederlandse webwinkel.

Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
InstallatiePVC AfvoerDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektra

Regenpijp

Een regenpijp is een buis die aan de dakgoot of aan een plat dak is gemonteerd en heeft als doel om het hemelwater dat op het dak valt af te voeren.

Een ander woord voor regenpijp is HWA-buis. HWA staat voor "hemelwaterafvoer". Van oudsher wordt een regenpijp ook nog wel een RWA-buis genoemd, van "regenwaterafvoer", maar deze term wordt tegenwoordig toegepast voor de Rook en Warmte afvoer.

Een regenpijp is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen en diameters. Regenpijpen zijn verkrijgbaar onder andere in zink, PVC en staal. Een regenpijp is rond, ovaal of vierkant. Tot slot is de regenpijp beschikbaar in een diameter van 60, 70, 80 en 100 mm.

Regenpijp PVC

Oorspronkelijk werden regenpijpen van zink gemaakt. Met de opkomst van kunststof, wordt tegenwoordig de regenpijp van PVC veel toegepast. Ook bij een dakgoot van zink, kiest men vaak voor een regenpijp van PVC. Doordat de regenpijp van PVC in veel kleuren beschikbaar is, kunt u de regenpijp in de kleur van uw huis kiezen. Hierdoor hoeft u de regenpijp nooit meer te schilderen. Bovendien is PVC een flexibel materiaal en kan het niet vervormen. Daarnaast heeft PVC een lange levensduur en is het bestand tegen alle weersomstandigheden. Maar bovenal is het goed voor uw portemonnee. Een regenpijp van PVC is voordelig in prijs.

Voordelen regenpijp PVC:

  • ​Voordelig in prijs
  • In diverse kleuren verkrijgbaar
  • Weinig onderhoud nodig
  • Flexibel, dus vervormt niet
  • Lange levensduur en duurzaam
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden.

Regenpijp 80mm

Een regenpijp is in verschillende diameters verkrijgbaar, te weten 60 mm, 70 mm, 80 mm en 100 mm. Welke diameter u voor uw regenpijp kiest, is afhankelijk van de oppervlakte van uw dak. In de woningbouw wordt de volgende vuistregel gebruikt om de afvoercapaciteit die nodig is voor uw dak te berekenen: voor iedere vierkante meter dakoppervlak moet 1 cm² regenpijpdoorsnede te worden geïnstalleerd. Een gemiddelde regenpijp heeft een diameter van 70-100 mm, wat overeenkomt met ongeveer 40-80 cm². Hiermee kunt u uitrekenen hoeveel regenpijpen en van welke diameter u nodig heeft voor de afvoer van uw hemelwaterafvoer.

Regenpijp vierkant

Een regenpijp is in verschillende vormen verkrijgbaar. De meest gebruikte vorm voor een regenpijp is de ronde regenpijp, dit is ook de meeste bekende en traditionele. Vierkante of ovaalvormige regenpijpen geven net dat esthetische verschil dat mensen zoeken. Ook de regenpijp vierkant en ovaalvormig kunnen prima worden uitgevoerd in PVC. Het voordeel hiervan is dat u de regenpijp meteen in de kleur van uw huis kunt kiezen, waardoor deze zeer onderhoudsvriendelijk is.

Gerelateerde producten